Dotknij, posmakuj, podskocz nauka języka angielskiego

Dotknij, posmakuj, podskocz – wielozmysłowa nauka języka angielskiego może być wspaniałą przygodą dla uczniów i dla nauczyciela. Wszystkie zmysły, a w szczególności dotyku, smaku i węchu to nieocenione narzędzia w pracy z dziećmi, które pozwalają na doświadczanie wyjątkowych bodźców. Warto pamiętać, że dzięki odpowiedniej stymulacji można nie tylko znacznie poprawić koncentrację, pamięć, uwagę i skupienie uczniów, ale również wzmocnić samoocenę dzieci i ich umiejętność rozwiązywania problemów. Warto bowiem wiedzieć, że zdecydowanie bardziej efektywne jest uczenie się z wykorzystaniem zmysłów, zwłaszcza w sytuacji, kiedy wykorzystuje się więcej niż jeden kanał sensoryczny. Takie działanie przyczynia się bowiem do tego, że nowe słówka są szybko zapamiętywane i zdecydowanie lepiej zrozumiane. Równie ważne, o ile nie ważniejsze, jest także to, że proces edukacyjny staje się dużo ciekawszy, przynosi więcej satysfakcji jego uczestnikom i pozwala na odniesienie sukcesu.
Sposoby na to jak zaangażować zmysły w poznawanie świata na lekcjach języka angielskiego będzie można poznać podczas lekcji otwartej języka angielskiego prowadzonej w oddziale sześciolatków „0” w dniu 15 listopada 2022 roku (wtorek) godz. 12:30-13:00 w Publicznej Szkole Podstawowej im. Henryka Sienkiewicza w Klwatce Królewskiej.
Serdecznie zapraszamy nauczycieli anglistów nauczających w szczególności w przedszkolach i szkołach podstawowych.
Zgłoszenia prosimy przysyłać do dnia 13.11.2022 r. na adres mailowy: maria.orzechowska@mscdn.edu.pl

Mazowieckie Samorządowe Centrum Doskonalenia Nauczycieli
Wydział w Radomiu

ul. Kościuszki 5A; 26-600 Radom

Sekretariat
czynne od poniedziałku do piątku w godz. 8.00 – 16.00
tel. 48 362 15 79; kom. 609 423 961 email: radom@mscdn.edu.pl

Stypendia
Maria Bakuła
tel. 508 802 705 email: maria.bakula@mscdn.edu.pl 

Konkursy przedmiotowe

Małgorzata Pudzianowska
malgorzata.pudzianowska@mscdn.edu.pl

 

Serwis wykorzystuje pliki cookies na warunkach określonych w Informacji o prywatności. Korzystając z serwisu akceptują państwo te warunki.

Skip to content